Ingredients
(per a 6 persones):
- 2
espatlles de xai
- 2
cebes de figueres grosses
- 2
cullerades de farina
- 1
got d’aigua
- 1
got de vi blanc sec
- 1 cullerada
de curri de Madras
- 2
grans d’all
-
mitja llimona
- un
ram d’herbes aromàtiques: menta, julivert, romaní, llorer, estragó
- sal
i pebre
Elaboració:
- desossar
i lligar les espatlles de xai
-
remullar la carn amb el suc de la mitja llimona, i reservar-la
- tallar
la ceba a talls grossos i posar-la en una cassola amb l’oli d’oliva
- sofregir
a foc suau durant uns 20 minuts, aproximadament
- amb
una escumadora, treure la ceba i reservar-la
-
enfarinar les espatlles de xai desossades i enrossir la carn a foc lent
-
incorporar la ceba, el vi blanc, els alls i les herbes aromàtiques
-
deixar evaporar el vi durant uns 3 minuts
-
afegir el got d’aigua
-
salar i tapar la cassola (ben tapada)
-
coure a mig foc durant ¾ d’hora, anant girant la carn de quan en quan
-
retirar la carn de la cassola i reservar
- passar
la salsa de la cassola pel xino, premen al màxim possible
-
tallar els fils que envolten el xai desossat i tallar la carn a talls gruixuts,
de 3-4 centímetres
-
tornar-ho a posar tot a la cassola: la carn tallada i la salsa. Coure tot a mig
foc, amb la
cassola destapada, fins que redueixi una mica la salsa. Rectificar
de sal i afegir el pebre i el curri
Presentació:
-
servir acompanyant el xai amb unes cebetes glacejades o amb una mica d’arròs al
curri
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada