dimarts, 9 d’abril del 2013

Bunyols de carxofa amb cruixents de bacon i puré de patata




Ingredients (per a 2 persones):

- 8 cors de carxofa
- 1 ou
- 1 cullerada de farina
- 8 llesques de bacon
- 3 patates mitjanes
- 1 cullerada de mantega
- 2 cullerades de crema de llet
- oli d’oliva suau
- sal


Preparació:

 - primer de tot, fer el puré de patata i els cruixents de bacon:

-       bullir les patates pelades enteres amb aigua abundant i sal
-        aixafar-les amb una forquilla o passà pel passapurés amb una mica d’aigua, afegint-hi la cullerada de mantega i les dues cullerades de crema de llet
-       mentre, en el forn calent a 150º posar-hi les tires de bacon sobre un paper per anar el forn fins que quedin cruixents

- fer i fregir la massa dels bunyols:

-       bullir els cors de les carxofers fins que quedin tous
-       escorre’ls, posar-los en un bol i afegir-hi el rovell de l’ou i la cullerada de farina
-       barrejar-ho tot i aixafar-ho suaument amb una forquilla (no fer-ho amb una batedora) fins que quedi una massa homogènia
-       batre la clara de l’ou a punt de neu i incorporar-la a la massa
-       en una paella amb l’oli ben calent, fregir els bunyols que anirem fent amb una cullera
-       posar-los sobre paper de cuina per escórrer l’excés d’oli

- calcular bé els temps de cocció de tot plegat, per tal que tot estigui ben calent a l’hora de servir i menjar (de manera especial, els bunyols)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada