diumenge, 6 de novembre del 2011

Bacallà capritxós

Ingredients (per a 2 persones):
- 2 talls de llom de bacallà
- 2 porros
- 4 cullerades d’all i oli
- 1 cullerada d’oli d’oliva verge
- 1 cullerada de mantega
- 1 tomata mitjana
- 2 pebrots del piquillo
- 1 pebrot verd
- farina
- oli d’oliva per fregir el bacallà i els porros
- sal maldon


Preparació:
- posar els filets de bacallà amb aigua freda a la nevera durant 72 hores, canviant l’aigua cada dia
- rentar els porros i tallar-los a tiretes molt fines. Fregir-los en una paella a foc mot lent, amb la mantega i l’oli d’oliva
- posar-los fent dos pilonets en una safata d’anar el forn

- en una paella amb l’oli d’oliva fregir a foc viu els lloms de bacallà, ben escorreguts i lleugerament enfarinats (1 minut a cada costat)
- escorre’ls bé de l’oli i posar-los, pel costat de la pell, a sobre dels pilonets de porro. Cobrir-los amb l’all i oli i reservar

- escalfar el forn a 190º . Quan estigui a aquesta temperatura, posar la safata amb el bacallà durant 10 minuts. Després, 2 minuts més al gratinador

- passar per la planxa amb una mica d’oli, els pebrots del piquillo i els pebrots verds

 Presentació:
- servir-ho en un plat decorant el bacallà amb els pebrots (posant-hi una mica de sal maldon per sobre d’ells)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada