Ingredients
(per a 4 - 6 persones):
- 1
pollastre de pagès (tallat a trossos regulars
i sense pell ni grassa)
- ½
ampolla de vi blanc Txacolí
- 200 ml. de nata fresca per a cuinar
- 4
cullerades soperes d’oli de oliva
- sal
i pebre
- per
la picada:
- 100
grams de pinyons
- 50
grams d’ametlles torrades
- unes herbes de safrà
- 3 dents d’all
- unes fulles de julivert
- 2 llesquetes de pa fregit
- 1 cullerada de postra de curry
Preparació:
Salpebrà
els trossos de pollastre (net de grassa i sense pell, per fer-lo més lleuger)
- En
una cassola, sofregir el pollastre amb l’oli ben calent, fins que estigui ben
daurat
- Tot
seguit, afegir el vi per tal de cobrir el pollastre, tapar la cassola i deixar-ho
coure a foc suau durant ¾ d’hora
- Fer
la picada:
Fregir el pa, els alls i els pinyons, tot per separat.
Posar-ho tot en una bol més el julivert, les ametlles
torrades, el safrà i el curry. Afegir una mica d’aigua i passar-ho per la
batedora.
-
Afegir tota aquesta picada a la cassola on tenim el pollastre, tapar-la i
deixar-ho coure 30 minuts més.
- Un
cop cuit, treure-ho tot de la cassola i posar-ho en una safata per anar al forn
i tirar-hi per sobre la crema de llet (nata fresca).
-
Escalfar el forn a 175 º i deixar-ho coure mitja hora més, fins que la salsa
comenci a quedar una mica daurada pels costats de la safata.
Es
pot acompanyar amb arròs blanc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada