dissabte, 21 de juliol del 2012

Pollastre al txacolí i curry


Ingredients (per a 4 - 6 persones):

- 1 pollastre de pagès (tallat a trossos regulars  i sense pell ni grassa)
- ½ ampolla de vi blanc Txacolí
-  200 ml. de nata fresca per a cuinar
- 4 cullerades soperes d’oli de oliva
- sal i pebre

- per la picada:
- 100 grams de pinyons
- 50 grams d’ametlles torrades
- unes herbes de safrà
- 3 dents d’all
- unes fulles de julivert
- 2 llesquetes de pa fregit
- 1 cullerada de postra de curry


Preparació:

Salpebrà els trossos de pollastre (net de grassa i sense pell, per fer-lo més lleuger)
- En una cassola, sofregir el pollastre amb l’oli ben calent, fins que estigui ben daurat
- Tot seguit, afegir el vi per tal de cobrir el pollastre, tapar la cassola i deixar-ho coure a foc suau durant ¾ d’hora

- Fer la picada:
Fregir el pa, els alls i els pinyons, tot per separat.
Posar-ho tot en una bol més el julivert, les ametlles torrades, el safrà i el curry. Afegir una mica d’aigua i passar-ho per la batedora.

- Afegir tota aquesta picada a la cassola on tenim el pollastre, tapar-la i deixar-ho coure 30 minuts més.
- Un cop cuit, treure-ho tot de la cassola i posar-ho en una safata per anar al forn i tirar-hi per sobre la crema de llet (nata fresca).
- Escalfar el forn a 175 º i deixar-ho coure mitja hora més, fins que la salsa comenci a quedar una mica daurada pels costats de la safata.


Es pot acompanyar amb arròs blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada