L’acte de menjar és una necessitat que la cultura dels humans hem fet virtut. Menjar bé és un art, és una cerimònia; són uns moments que han d’ésser de plaer, de felicitat. Una taula ben parada; una llum adequada; una espelma al mig de la taula per donar caliu; unes flors; un ambient càlid, ... A vegades una mica de música d’ambient i, això sí, una bona companyia.
dissabte, 21 de juliol del 2012
La meva fideuà
Ingredients (per a 2 persones):
- 1 paquet de fideus ben fins del número 0 (en sobrarà una mica)
- una dotzena de gambes i/o mitja dotzena de musclos, alguna cloïssa, .... (el tipus de marisc és opcional)
- 4-5 alls
- ¾ de litre de brou de peix (es pot fer servir brou preparat de marisc)
- oli d’oliva
- sal
- all i oli
Preparació:
1.- Pelar els alls i confitar-los poc a poc amb l’oli d’oliva a la cassola de ferro
Tirar els fideus i anar-los enrrosint a mig foc, poc a poc, i sense deixar de remenar-los amb dues culleres de fusta
2.- Mentre haurem posat a escalfar el brou fins a bullir
Quan els fideus estiguin ben rossos, tirar el brou de cop, reservant-ne una mica per si cal afegir-ne
Passats 2 minuts, tirar el marisc i corregir de sal. Anar removent una mica
3.- Afegir més brou, si cal, i passats 3 minuts més, provar, corregir de sal i parar el foc
4.- Deixar refredar un xic a la cassola per tal que les puntes dels fideus es comencin a aixecar
5.- Servir amb una mica d’all i oli
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada