dijous, 11 d’abril del 2019

Faves de Llofriu afogades





Ingredients per a dues persones:

- 1 quilo de faves pelades (com més
   petites i tendres millor)
- 1 menat d’alls tendres
- 1 got gran d’aigua mineral
- 1 got gran de vi negre
- 5 cullerades d’oli d’oliva verge
- un farcellet amb julivert, menta i 
  marduix
- un pols de sucre
- un pols de sal



Preparació:

1 -       Rentar les faves pelades i el farcellet d’herbes
           
2 -       Pelar i tallar a talls regulars els alls tendres

3 -       Posar-ho tot plegat en una cassola de ferro colat o de fang

4 -       Posar la tapa de la cassola i coureu a foc mitjà durant uns 45 minuts

5 -       És millor preparar-ho d’un dia per l’altre (les faves quedaren més toves i gustoses). Si s’ha de menjar el mateix dia, escalfar i deixar refredar un parell o tres de vegades.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada