dissabte, 20 d’abril del 2019

Fideuà de bacallà i pebrots de “padrón”




Ingredients per a dues persones:

- 180 grams de fideus del número 0
- 125 grams de bacallà dessalat
- 8 pebrots de padrón
- 5 grans d’alls
- ¾ de litre de brou de peix
- oli d’oliva
- sal
- all i oli



Preparació:

1.-       Aixafar els alls sense pelar i, amb una cassola de ferro o una paella grossa, posar 4 o 5 cullerades d’oli d’oliva i fregir els alls a foc suau

2 -       Mentre, per una banda, treure’m la pell del bacallà i el tallarem a daus; i, per una altra banda, fregirem suaument els pebrots de padrón

3 -       Quan els alls estiguin cuits, tancar el foc i deixar-ho refredar per tal que infusionin

4-        Retirar els alls, i amb l’oli calent posar els fideus per anar-los enrossint a mig foc, poc a poc, i sense deixar de remenar-los amb dues culleres de fusta
           
5.-       Mentre haurem posat a escalfar el brou fins a bullir, i quan els fideus estiguin ben rossos, tirar el brou de cop, reservant-ne una mica per si cal afegir-ne

6 -       Coure 3 minuts a foc viu, i afegir el bacallà tallat a daus i sense pell

7.-       Passats 3 minuts més, corregir de sal i parar el foc, i afegir els pebrots de padrón fregits anteriorment

8.-       Deixar refredar un xic a la cassola per tal que les puntes dels fideus es comencin a aixecar

9.-       Servir amb una mica d’all i oli


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada